Csodaszarvas 25. hét

Beszámoló

 

EFOP-3.3.5-19 projekt: Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program

  1. hét „Szabályosan, egészségesen” heti program

 

Vezető pedagógus: Hollósy Szabolcs

További pedagógus: Miklós Ferenc

Középiskolás segítő: Smolczer Gábor

Résztvevők száma: 20 fő

Időpont: 2021.06.21-25.

 

A programról:

A heti programtervben megfogalmazott feladatokat kis átszervezéssel ugyan, de mind meg tudtuk valósítani. Sok új játékot ismertek meg a gyerekek a hét folyamán, valamint minden nap tartottunk nekik valamilyen kézműves foglalkozást. Az igényelt kellékanyagok nagy része időben megérkezett, a hiányzó anyagokat saját beszerzéssel vagy későbbi megvalósítással oldottuk meg.

Az építkezés miatti csökkent terület, valamint a nagy hőség megnehezítette a megvalósítást, kevés volt az árnyékos hely, amit tudtunk használni. Szerencsére megúsztuk napszúrás, rosszullét nélkül.

A csoport összetétele (1. és 2. osztályos tanulók) kicsit megnehezítette a két férfi tanár munkáját, de hamar megtaláltuk mindenkivel a közös hangot, fegyelmezési, hiányzási gondok nem voltak és sérülés sem történt a hét folyamán.

A kapott programelemek (Boot Camp, Táncház, Szobrászat) lebonyolítói is igyekeztek a gyerekek életkori sajátosságaihoz alkalmazkodni, érdekes feladatokat hoztak, nem unatkoztak a picik azokban az egy órás blokkokban. Különösen a balettóra tetszett nekik, még a fiúknak is.

A keszthelyi kirándulás, a túra és a vasvári fürdőzés is nagyon jól sikerült, nagy élményekkel tértek haza a gyerekek. A heti program célját sikerült elérnünk, a gyerekek gyalogos, közösségi közlekedési viselkedése javult, megtanulták és betartották a legfontosabb szabályokat. A vásárlás illemszabályait is megismerték, a pénz értékét (miből mit vehet) is megértették. A túrázással, játékokkal fejlődött a gyerekek mozgáskultúrája, ügyesek, lelkesek voltak. A zöldségek, gyümölcsök révén megismerték az egészséges életmód alapjait. A gyerekek visszajelzése minden nap végén pozitív volt, az összes programelem nagyon tetszett nekik, a következő héten is szívesen jöttek volna a táborba.

Fotók a táborról:

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük